303 High tech fabric guard-Impregnacijsko sredstvo številka 1. Uporabljamo ga za impregnacijo vseh vrst tkanin pred vlago, umazanijo in oljnimi madeži. Najboljša impregnacija za zunanje tkanine, ker preprečuje pronicanja tekočine skozi materiale. 303 Impregnacija ustvari dolgotrajno vodoodbojno površino.
Uporaba za vse notranje in zunanje tkanine: preproge, oblazinjeno pohištvo, navtično oblazinjeno pohištvo in senčila, strehe kabrioletov, šotore, tende, dežna oblačila, pohodniške čevlje in garniture, ki vsebujejo volno in svilo.
ZAKAJ POTREBUJEJO TKANINE IMPREGNACIJO?

Tkanine za zunajno uporabo so iz tkanega tekstila. Sestavljene so iz najrazličnejših sintetičnih materialov, največkrat akrila, poliestra in bombaža. Tkanine za zunanjo uporabo so vodoodporne zaradi posebnega kemičnega postopka v izdelavi. Obdelana površina odbija kapljice vode, preprečuje nabiranje umazanije, oljne madeže in ovira nastanek plesni.

S časom in uporabo originalna površina izgubi vodo odbojnost, zato jo je potrebno ponovno zaščititi. Da bi preprečili razpadanje materiala in ohranili njegovo prožnost in vodoodbojnost, ga je potrebno očistiti in ponovno zaščititi z dobrim impregnatorjem.

Ko je čas je za ponovno obdelavo materialov izberite kvaliteten produkt za obdelavo.

ZAKAJ 303 IMPREGNATOR?

303 High Tech Fabric Guard je sredstvo za ponovno obdelavo in impregnacijo, priporočen od Sunbrella/Glen Raven in Dickson Constant, ki sta v svetovnem merilu največja in najbolj priznana proizvajalca materialov za navtiko in tende.

303 High Tech Fabric Guard preprečuje pronicanje vode, premaz zagotavlja, da se umazanije ne nabira in zažira v material, preprečuje nastanek plesni, zaščiti pred UV žarki, ki povzročajo bledenje in prehitro razpadanje materialov. Vašem materialu povrne nov, tovarniški izgled.

303 High Tech Fabric Guard je ponovna obdelava oziroma impregnacija materiala enostavna, hitra, poceni učinek pa traja zelo dolgo.

KJE GA LAHKO UPORABLJAMO?

 • Plovila: bimini, sprayhood, cocpit covers, dodgers, ponjave za čolne, jahte, jadrnice, zaščita jader
 • Poslovna in stanovanjska senčila, tkanine za zunanjo uporabo, tende, šotori, baldahini.
 • Avto dom: akrilne markize in ostale tkanine
 • Avtomobilsko platno – strehe kabrioletov

PRIHRANITE DENAR IN PODALJŠAJTE ŽIVLJENSKO DOBO VAŠIM MATERIALOM

Ne čakajte, da vaš material postane umazan, razbarvan in pronicljiv. Vzdržujte platno in tako podaljšajte življenjsko dobo materialov.

ENOSTAVNO ČIŠČENJE

 • Ko se suši, sčetkajte ali vakumsko odstranite umazanijo
 • S cevjo poškropiti da se umazanija spere
 • Za boljše rezultate; uporabite 303 Multi surface Cleaner, 303 Convertible Top Cleaner, 303 Cleaner Spot Remover. Ali uporabite naravno milo v mlačni vodi. Uporabite mehko ščetinasto krtačo, gobo ali krpo da odstranite trdovratno umazanijo. Pravilno in redno vzdrževan material vam zagotavlja sproščeno počutje ob gledanju in uporabi vaših materialov. Splaknite celotno površino, da odstranite milo oziroma čistilo.
 • Pustite sušiti.

VSE JE ENOSTAVNO Z…

HIGH Tech Fabric Guard

 • uporabljati samo na očiščenih in suhih materialih
 • poškropite 303 High Tech Fabric Guard po materialu tako da je vlažen. ŠKROPITE ENAKOMERNO
 • pustite da se posuši preden ga uporabite ali pospravite.

Če vam čas dopušča lahko za boljši rezultat ponovite postopek obdelave dvakrat z tanjšim nanosom. Pustite da se posuši, preden začnete z drugim nanosom.

Koliko impreganacije pa potrebujem? Odvisno od tkanine- za težje gostejše tkanine (8-15 m2/liter) za lažje tkanine (14-19 m2/liter)

Nasvet za uporabo: približno enkrat mesečno sperite z vodo umazanijo, ki se je nabrala na materialu. S tem preprečite da bi se umazanija še bolj prijela na material s tem pa podaljšate periodo med enim in drugim čiščenjem in ponovno obdelavo-impregnacijo.

Za zelo trdovratne madeže in umazanijo: namočite material za približno 20 minut v približno 4 litre mlačne vode kamor dodate približno 120 mililitrov belila in približno 60 mililitrov 303 Multi-surface cleaner čistila ali naravnega mila. Material Sunbrella Plus ima poliuretanski premaz, zato se priporoča uporaba belilo ki ne vsebuje klora.

OPOZORILO: predolgo namakanje v belilu lahko povzroči poslabšanje čvrstosti niti pri šivanih delih.

OPOZORILA: Silikonski impregnatorji niso priporočljivi. Silikonski produkti niso kompatibilni za sestavo kakršno imajo tkanine za zunanjo uporabo in v bistvu spodbujajo razbarvanje tkanin.

Pred uporabo 303 High Tech Fabric Guard, preberite navodila za uporabo in opozorila.