303 Aerospace protectant je svetovno priznano sredstvo za zaščito in obdelavo različnih površin in materialov pred UV sončnimi žarki. 100 % zaščita pred UV žarki, ki povzročajo prehitro bledenje in razpadanje materialov. Zaščita za vse vrste pvc materialov, gume, materialov ki vsebujejo steklena vlakna, usnje…

Zaščita materialov je pomembna, saj tako preprečimo plesen in razpadanje materiala, s tem pa mu podaljšamo življenjsko dobo. Čeprav so PVC in vinil vzdržljvi materiali za notranjo in zunanjo uporabo, niso odporni na razpadanje in plesen.

Z ustrezno nego pa lahko vinil ostane kot nov, leto za letom.

Kaj povzroča plesen?

Umazanija in vlaga sta bistveni sestavini za nastanek plesni. Ključnega pomena za preprečevanje nastanka plesni je, da so materiali redno očiščeni in suhi.

Umazan material + vlaga = PLESEN

Materiali obdelani s 303 Aerospace Protectant odbijajo umazanijo, prah in ostale onesnaževalce primerne za nastanek plesni. 303 Aerospace protectant tudi odbija vodo, zaradi česar se materiali hitreje posušijo. To pomeni, da je možnost nastanka pleseni veliko manjša.

MATERIALI IN PODROČJA UPORABE:

 • GUMA: avtoplašči, neopren, lateks, gumi tesnila, gumi strehe, dežna oblačila…
 • PLASTIKA: vinilne strehe in okna kabrioletov, sedeži na plovilih, ceradna platna in ponjave za vse namene
 • NAPIHLJIVI ČOLNI: hypalon, PVC
 • STEKLENA VLAKNA: plovila, avtodomi, vodne sani
 • LEXAN IN AKRILNE PLOŠČE
 • OGLJIKOVA VLAKNA: ribiške palice, okvir koles
 • USNJE: sedežno pohištvo, sedeži motociklov, oblačila,…
 • PVC pohištvo, napihljivi bazeni, ponjave in pokrivala
 • NAVTIKA: Tkanine za jadra: DACRON

Prozorni vinil

Prozorni vinili nimajo dodatno obdelane površine, zato so bistveno bolj občutljivi na UV žarke, praske in razplinjevanje mehčalcev, zaradi česar postane material zamegljen, porumenel in krhek.

Enostavno čiščenje: Da preprečite nastanek prask je potrebno vedno predhodno sprati material preden začnete z temeljitim čiščenjem. Očistite z vodo in milom. Uporabite mehko krpo. Splaknite z vodo in pustite sušiti.

Zaščita: Obdelava obeh strani prozornih vinilov z 303 Aerospace protectant. Napršite material. Posušite, da je material popolnoma suh. Uporabite samo čiste, vpojne, neabrazivne krpe.

 • 303 Aerospace protectant je edino efektivno sredstvo za zaščito materialov pred UV žarki.
 • 303 Aerospace protectant zagotavlja izgled močnejše in bolj čiste površine.
 • 303 Aerospace protectant odbija madeže, umazanijo, prah, materiali ostanejo čisti dalj časa, lažje čiščenje.
 • 303 Aerospace protectant preprečuje nastajanje prask
 • 303 Aerospace protectant minimalizira izhlapevanje plastifikatorja

303 Aerospace Protectant je najbolj priporočljivo sredstvo s strani proizvajalcev vinilnih streh kabrioletov, proizvajalcev prozornih vinilov, vinilnih senčil na avtodomih,..

Kaj je vinil?

Vinil je plastika sestavljena iz polivinil klorida. Vinil je proizveden na različne načine v različnih oblikah in različnih kvalitetah za različne namene uporabe. Površina vinilov vsebuje mehčala in negovalna sredstva, ki skrbijo da vinil ostane voljan in elastičen. Vinil je občutljiv na UV žarke, kar pomeni, da izgublja prvotne karakteristike in izgled če je dalj časa izpostavljen soncu. Ohranjanje integritete vrhnjega sloja in zaščita proti UV žarkom so ključna vodila, da vaš vinil izgleda KOT NOV.

Enostavno čiščenje

Skrb, da je vaš material čist, je pomemben del rednega vzdrževanja. Umazanija deluje kot abrazivno sredstvo in lahko obrabi niti in šive vašega materiala. Plesen se razmnožuje na vlažnih in umazanih vinilih.

Priporočena metoda čiščenja:

 1. Sperite s hladno vodo
 2. Operite z katerim koli 303 čistilom ali milom. Uporabite mehko krpo. Za trdovratne madeže uporabite krtačo z ščetinami.
 3. Sperite celotno površino z vodo in pustite da se posuši.
 4. Izogibajte se agresivnim čistilom, abrazivnim sredstvom, naftnim destilatom in alkoholom.

Z 303 produkti prihranite denar in poskrbite za daljšo življenjsko dobo vaših materialov

303 Aerospace Protectant je najboljša izbira za nego vašega vinila. Posebej razvit za UV zaščito različnih aplikacij. 303 zagotavlja najboljšo možno zaščito pri vzdrževanju vinilnih materialov.

Pomembna dejstva:

 • 303 Aerospace protectant je svetovno priznano najboljše sredstvo za zaščito vinilov pred UV žarki. Redna uporaba preprečuje bledenje in prehitro razpadanje materialov. To je resnično pravi produkt ZA VAS.
 • 303 Aerospace protectant zaščiti vinil, da se umazanija, prah, olja, drevesna smola in ostali madeži ne primejo na material. S tem poskrbi, da material izgleda cist in svež kot nov.
 • 303 Aerospace protectant ponovno vrne svežino in sijaj. Poskrbi, da stari in pobledeli materiali zopet izgledajo kot popolnoma novi.
 • Z 303 Aerospace protectant obdelan material ostane čist bistveno dlje in se tudi lažje čisti.
 • ENOSTAVNA UPORABA. Razpršite po materialu, obrišite na suho.
 • Varno za gumo, plastiko, steklo in barvo. Ponovna uporaba: Za maksimalni učinek in zaščito, ponovite postopek vsakih 30-45 dni izpostavljenosti soncu